TED(x): A Crash Course in Creativity

TED herbergt een schat aan ideeën en inspiratie.

Wat begon als een jaarlijkse bijeenkomst van sprekers die in 18 minuten hun ideeën rond Technologie, Education en/of Design met het publiek konden delen. Ondertussen is er een wereldwijde beweging met TEDx evenementen (evenementen los van de orginele TED georganiseerd). Zo is er TEDxFlanders, TEDxYouth, TEDxGhent, TEDxBrussels, … en ga zo maar door. De bomen door het bos vinden wordt daarmee weer uitdagender. Daarom bedankt aan ACCIO om dit filmpje uit 2012 van TEDxStanford onder de aandacht te brengen:

Wat me hierin vooral aanspreekt is hoe creativiteit onderwezen wordt. Men zegt me wel eens dat het weinig creatief is om een lessenreeks of cursus creativiteit in te richten. What’s in a name natuurlijk. Er is iets van aan, words create worlds, en iets een cursus, course, les of workshop noemen creëert verwachtingen en vooronderstellingen. Daarvan bewust zijn als educreator geeft je een onmiskenbaar voordeel: je kan ze gaan doorbreken.
Het is in de eerste plaats niet hoe je het noemt, maar wat je ermee doet. Bijvoorbeeld de Safari-oefening of de wereldwijde waarde creëren met een vuilnisbak inhoud spreken me erg aan. Het verbaast me ook geenszins dat Dr. Tina Seeling les geeft aan de d.school. Haar context zit alvast mee.

Advertisements

About Toon Maillard

Social enthousiast inspired by creativity, learning , LEGO, co-creation, storytelling, design, innovation & talent

Posted on 20/10/2014, in Creativity, Design, Education. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: